Kenza, Blondinbella och UnderbaraClara

I Sverige är flera av de populäraste bloggarna unga kvinnor så som Kenza som dessutom konkurrerar med varandra om att få så många läsare som möjligt.

Kenza

kenzaHeter Kenza Zouiten och bloggar mycket om klädstil, mode och livsstil. Hon tycker mode är väldigt roligt och går mest efter vad hon personligen tycker är snyggt. Alltså blir det inte enbart de senaste modetrenderna, utan mer blandat. Kenza är inte intresserad av politik. Om konkurrenten Blondinbella säger Kenza att hon tidigare träffat henne, men att de inte längre träffas. Kenza läser heller inte Blondinbellas blogg regelbundet, utan kikar bara till den då och då. Anledningen till hennes bloggframgångar är att hon skriver saker hon vet provocerar folk, typ ”titta på min pälsmössa, det är mink”.

Blondinbella

Blondinbella heter egentligen Isabella Löwengrip. Menar att hon själv inte är en modebloggare. Föredrar den klassiska stilen med skjorta och pennkjol. Till skillnad från Kenza är hon väldigt intresserad av politik. Blondinbella säger att hon älskar politik och själv är ledamot i MUF. Reinfeldt och Beatrice Ask har varit politiska förebilder. Gällande musik gillar hon bland annat Coldplay och Madonna. I framtiden funderar hon på att bli försvarsadvokat och/eller politiker, möjligtvis justitieminister. Blondinbella vill dock inte överge bloggandet och vill också verka som bloggcoach. Säger att hon har en annan personlighet än Kenza och att det är svårt att vara vänner som konkurrenter.

UnderbaraClara

Det verkliga namnet är Clara Lidström. Började under år 2006 blogga under namnet UnderbaraClara. En av Sveriges mest läsa livsstilsbloggar och hon skriver bland annat om feminism, miljöfrågor, entreprenörskap, inredning och matlagning. Ungefär två år efter starten köptes hennes blogg upp av Västerbottens Folkblad. UnderbaraClara flyttades till tidningens sajt där Clara blev en journalist som fick betalt både för att skriva i tidningen och på bloggen. Sedan dess har den vuxit i popularitet och tas upp som ett exempel på husmorstrenden. Clara har också skrivit flera böcker. Skiljer sig mycket från Kenzas blogg och är mycket mer engagerad i stora frågor gällande miljön. Clara fick bland annat priset Årets Miljöhjälte 2013.