Internationella bloggar

bloggarInternationella bloggar är bloggar som riktar sig mot flera länder. Innehåller ska vara intressant för läsare av många olika nationaliteter. Till exempel är bloggar som handlar om små lokala sportlag eller lokala profiler sannolikt inte intressanta internationellt sett. Bloggar om datorspel, film, musik eller välgörenhet kan däremot vara väldigt intressanta för människor spridda över hela världen.

Vad handlar internationella bloggar om?

En del saker lämpar sig väldigt bra för en internationell publik. Vetenskap och liknande är till exempel inte begränsat av länder. En blogg med häftiga vetenskapliga experiment hade säkert uppskattats oavsett världsdel. För att lyckas med en internationell blogg ställs det vissa krav. Svenska är till exempel inte ett stort språk ur ett internationellt perspektiv. Vill du lyckas med en internationell blogg bör innehållet vara på ett världsspråk som engelska. Då har läsare i väldigt många länder en chans att förstå blogginnehållet. Om bloggen handlar om spel får man välja stora spel som släppts världen över om man har som mål att locka läsare från hela världen, samma gäller för bloggar om film och musik.
Ett annat vanligt ämne för internationella bloggar är företagande och hur man tjänar pengar. Det är inte särskilt konstigt för många principer för att lyckas som entreprenör gäller oavsett var man befinner sig. En del har utnyttjat nätet för att slå igenom internationellt. Ett exempel är skickliga bloggare som genom Youtube och annan social media snabbt nått en stor internationell miljonpublik med sitt blogginnehåll. Med många läsare blir det enkelt att locka till sig sponsorer och bli en så kallad bloggkändis eller internetkändis. Det finns faktiskt exempel på svenskar som blivit miljonärer genom att slå igenom internationellt med en blogg eller videoblogg. Mycket handlar om att ha en stark personlighet. Den som har riktigt stark karisma eller är fantastiskt duktig på något har goda möjligheter att lyckas internationellt.